luni, 4 aprilie 2011

cu o zi inainte de ieri ni s-au spus toate minciunile. Apoi a plouat, rar si fraged, ridicand din sprancene a nestiinta doi ochi, unul de caprioara, celalalt de vulpe. Eu mergeam stramb pe muchia de vest a trotuarelor, cu o umbrela invizibila care sa ma acopere de ploaia de ieri. Ar fi trebuit sa-ti spun si tie, nu te mai fastaci, are sa ne vada omul-conturnegru de pe peretele rosu, cu ochii sai perfect rotunzi si goi, dar am tacut, facandu-ma ca nu-l vad din cauza fumului si a muzicii, si te-am ascultat,chipurile, cu amandoua urechile.

am capatat, asa, progresiv, acest obicei, de a diminua sirul cuvintelor rostite pe zi,si nu spun ca e altfel decat pana acum, e numai cu mult mai prezent, stapanindu-mi astfel "scaparile" si cantarindu-mi, riguros, asemenea unui negustor constiincios, cuvintele.

capul meu e o sala de biblioteca, inca friguroasa, unde intra cat mai incet posibil, sa nu deranjeze pe ceilalti, semne de intrebare de diferite varste, cu cate o cafea sau ceai negru, pregatiti sa-si petreaca, de-acum, primaverile in cautarea transformarii in puncte sau semne de exclamare.

2 comentarii:

mosu spunea...

ieri ploaia a coborat pe sub sprancene groase de nori plumburii doi ochi, unul de caprioara, celalalt de vulpe; alergau pe tarmul marii unul dupa celalalt pastrand intre dansii aceeasi distanta, dar absolut aceeasi distanta fara sa se apropie sau sa se departeze, indiferent cat de adanc se cufunda in nisip privirea; intai vulpea a alergat dupa caprioara saltand usor in sus si in jos ca o mana de note rotunde randuite pe portativ; apoi s-au oprit, s-au asezat cu picioarele incrucisate in doua jumatati de scoica zimtata pentru a se odihni putin si au pornit iar sa alerge intr-un suflet, de data aceasta in sens contrar cu caprioara alergand dupa vulpe; cand au ajuns la stufaris vulpea s-a facut nevazuta, in timp ce caprioara a ramas la marginea lui ca un ochi deschis in acelasi timp si spre exterior si spre inlauntru

zenobia spunea...

ma bucur ca nu i-a fost frica sa ramana acolo, pe granita.