duminică, 4 august 2013

all i can see is black and white and blue


   Visul se facuse alb-negru pana sa iti torni cafeaua in ceasca, uitasei iar ibricul clocotind pe foc, murdarind aragazul cu stropi de cafea si faramite de zat. Nicio paguba, ti-ai spus, probabil, mirosul aveai sa il adulmeci cu plamanii decopertati, asemenea acoperisului unui teatru central.
    Uitasei ochelarii pe marginea prafuita a patului, miopia iti paruse o afundare in tente si motive pe care niciun alt ochi nu le poate inghiti. Scoteai, pe rand, din borcanele alfabetice, boabe de piper, cuisoare, chimen, sfaramitandu-le langa obrazul neras de trei zile, ea iti spusese ca ii place de tine asa.
    Legaturile din visul alb-negru erau greu de descifrat, nici zatul de pe fundul cestii nu prea ajuta, bateai nervos din picior, stranutand abrupt si abraziv asupra condimentarii epidermei.

   Aveai sa ii rupi urechile si sa le impletesti, lasand fumul tigarii sa mangaie ce tu nu vezi, cu undite si carlige si momeli; intr'un lighean cu apa curata si limpede aveai sa dezlipesti urmele din podul palmelor tale, de'acum vinovate pentru plecarile nocturne si revenirile matinale, lipsite insa de acelasi farmec invaluitor al parfumului ei.

    Visul e alb-negru, omul negru traseaza toate trotuarele cu sotroane albe. Poti sa nu te trezesti,daca iti place aici.  

Niciun comentariu: