miercuri, 10 martie 2010

gînd de iarnă şi dorinţă recurentă.

Cînd te trezeşti cu zgomot de lopeţi ce lovesc aleile părculeţului, pentru a îndepărta straturile uniforme de zăpadă, cînd tălpile ating gresia rece şi se înfioară, degetele arătînd asemenea unor semne de întrebare, simţindu'se neglijate de către deţinătoare, măcar în asemenea zile cu temperaturi în minus să le dau papuci călduroşi, cînd tenişii şi balerinii s'au întors cu tristeţe în cutiile lor, lăsînd în urmă hohotele de rîs ale bocancilor şi cizmelor, cînd ieri de dimineaţă un drăcuşor de cîine mic şi negru a atentat cu mare seriozitate la blăniţa albă a bocancilor somnoroşi, i s'o fi părut un bulgăre umblător. eu m'am oprit din obiceiul pe care mi l'am format, de a dormi chiar şi cînd merg, şi l'am apostrofat. nu ştiu cît de mult a înţeles, însă m'a părăsit pentru un băieţel cu un ghiozdan mare şi flori în mînă, ce a fugit speriat. căţelandrul era, cred, haios şi inofensiv.
Aproape că'mi vine să ies din casă şi să spun " Sărbători fericite!", să hoinăresc prin magazine cu liste lungi de cadouri, să cumpăr iepuraşi de Paşte pe care să'i agăţ în brad, să mănînc mucenici în loc de cozonac.
Dorinţa de mare s'a strecurat din nou acolo unde îmi ascund obsesiile.
Vreau la mare, înţelegeţi? şi'am să ajung acolo, chiar şi singură, cu "Şotronul" lui Julio Cortazar atîrnînd greu în rucsac, cu termosul de cafea, un caiet pentru eventualele idei răzleţe, căutînd, pentru a cîta oară deja, împăcarea.

4 comentarii:

Unknown spunea...

eu ti-am zis!
chiar si 500 km as face si diseara.
ca doar seara este tren :p

zenobia spunea...

A Dreamer, ne întîlnim în gara din Constanţa? cum te recunosc?

Unknown spunea...

As fugi si astazi. Si maine. pana mi se termina biletele. amarul creste zi de zi. Dar obligatiile(proiecte, licenta)ma obliga sa fiu om.
chiar imi pare rau :(
sper totusi s-ajungi acolo unde e frumos si liniste.
sa-mi trimiti si mie macar un gram de liniste de va fi asa.
de nu, poate-mi voi face curaj si 4 aprilie va fi la malul marii.

Unknown spunea...

îmi pare rău.