marți, 3 august 2010

inapoi,desi timpul o ia inainte

buna dimineata,bine v-am regasit,dragelor,aproape ca nu va mai recunosc,desi asta e cumva impropriu spus,cum sa va recunosc daca in ordinea asta nu ati existat pana acum?
nu s-a inventat inca nicio biblioteca care sa stivuiasca tot ce am eu in minte,fragmente de intamplari,aglomerate,incetosate,cu detalii stridente,unele intristate,altele revoltate,altele pur si simplu surazatoare. am un bagaj mare, pe care mi-e insa frica sa-l deschid,timpul se aduna si el in doua etape, dintre care niciuna nu presupune deschiderea lacatului si eliberarea povestilor.
de atatea ori am avut senzatia de a fi prins intre doua batai de inima miezul unei intamplari pornind din cotidian si continuata de mine,jucaus,intr-un aliaj de realitate si imaginatie,asa cum de la un timp imi dau seama ca exist tot mai mult,pe doua hotare,fara sa fiu in stare sa aleg,cu certitudinea ca poate acesta imi e destinul,imposibilitatea de a trece cu totul doar de o parte,in care sa ma ancorez si sa spun de aici nu mai plec. nu-mi pot asuma responsibilitatea asta,dar eu-s tare anapoda,pentru ca de fiecare data cand constientizez ca sunt pe o emisfera,imi doresc automat, si se trezeste in mine dorinta de a fi in cealalta,si rotitele se invart,din ce in ce mai repede,si ma pierd, poate in fasia microscopic de ingusta, din mijloc,prin care dispar cu totul,tacand.
mi-a fost dor de locul asta,acum imi dau seama,cand mi-a revenit in buricele degetelor foamea de cuvinte si de a incifra si mai mult ce incerc de fapt sa descifrez. povestile au sa vina, asa cum or vrea,pornind de la o culoare,un gest,o privire,o mana fluturanda,un motor fara ochelari,bere pe trotuar,senzatii acute si momente traite chiar pe moment,cu frantura de secunda in care am fost constiente ca asta e clipa,uite,aici si acum,am trait.
am inchis ochii si s-a pus praful,cand i-am deschis nimic nu mai era la fel,nici timpul,nici noi.

2 comentarii:

verde ursuz spunea...

te-ai intors. >:D<

zenobia spunea...

da,incarcata cu imagini si povesti.pacat de lipsa timpului:)