luni, 7 martie 2011

prezumtie

are sa fie frig pentru mult timp de-acum incolo, si tu ai impachetat deja hainele groase si bocancii, si imprastiata cum esti, ai si uitat unde ai pus cheita lacatului de la geamantan. ai sa bei intruna ceaiuri calde in care ai sa storci lamai icterice si boabe rotunde de miere, dar frigul tot se va strecura, hain, exact in fiecare a treia secunda dupa a treia respiratie, determinand ameteala tuturor arcurilor ce te vor face sa tremuri, uite-asa pur si simplu, doar stand cuminte in pat, si prin fata ochilor cu pojghita de ape inghetate vor trece iar demonii, doar sufland si ei cu vifor.

are sa fie viscol si mana dreapta are sa te doara iar la incheietura, asa cum te doare continuu inca de cand ai cazut, chiar si dupa ce ai desprins-o din ghips, chiar si acum, la ceva timp scurs de la punerea palmei sub raze.

are sa fie greu sa fii tot tu cu atatea nemultumiri si dezaprobari, ca si cum un juriu si un judecator ar analiza constant cazul tau si ar veni numai martori ai acuzarii. are sa fie zdruncinare a peticului sigur pe care inca imi culc coastele,iar apa verzuie si fermecata are sa se umple de suprafete uleioase.

are sa fie bizar sa scriu din nou asa, crud si neinteles.

Niciun comentariu: