joi, 28 ianuarie 2010

amărui-dulce

Recunosc, am să fac o obsesie pentru arici, eu si M. ne gindim serios să achiziţionăm unul, l'am boteza Etienne si l'am invăţa să zimbească.
Imi place că e incă iarnă si mă pot imagina balaur ce scoate fum pe nări, desi nu si flăcări. Imi place că am fulare lungi, as putea măsura kilometri cu ele, pe care le rotunjesc bine in jurul gitului, graniţă de netrecut pentru curenţii de aer trimisi la atac de către domnul ger. Imi place că am descoperit o ceainărie solitară prin care'ţi vine să te plimbi ca la muzeu,să analizezi si să construiesti o intreagă conversaţie numai pe tema decorului, apoi să treci la analiza ceainicelor grăsune si a cestilor neasortate, pe care iţi vine să le bagi in buzunare, să bei starea de liniste si cind esti pe drum sau acasă.
Imi place că, desi imbătrinesc, spiritul meu ludic coboară incă cu săniuţa, sare sotron si ridica, din hirtie si cuvinte, lumi imaginare in care stiu că mă pot regăsi, atunci cind mă rătăcesc, din ce in ce mai des de'acum, in concret.
Imi place că nu am renunţat la mine, indiferent de cit de mult mi'as dori uneori. Imi place că visez să văd marea de ziua mea.
Imi place că incă cred in tine, că'n povestea de dincolo de epidermă, in zilele cu migrene moderate tu ai leacul perfect, imi conturezi zimbete asemenea feliilor de mandarine si nu mă lasi să uit.

8 comentarii:

Cos spunea...

imi place

Tequila spunea...

Ianuarie, uneori, te mai indeamna la visare... ;)

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=7p4oFwDE3HE ...o sa vad marea intro zi friguroasa de februarie atunci cand semnificatia celor 24 de ani se rezuma la o secunda langa valurile inspumate ce aduc cu ele povesti din larg...povesti nestiute de nimeni si tiute secret pentru totdeauna...

zenobia spunea...

Cos, :)

Tequila, nu'i doar ianuarie de vina.

Anonim, o să vedem marea:)

I.D. spunea...

Si in timp ce stai pe tarm valurile tale se intalnesc cu marea din fata ochilor tai. Esti prins la mijloc. Nu e nici o poveste, nu mai e timp de povestit. Cine incalzeste pe cine? Valurile se intalnesc iar stropii de apa iti lasa urme pe carte, deschisa la un nou capitol.

zenobia spunea...

I.D., un nou capitol sau poate doar o continuare. n'are să conteze, cînd valurile au să se întîlnească.

fedaykinn spunea...

in parcul de langa mine, habiteaza multi arici, cu familiile lor aricioase. de cate ori ma intalnesc cu vreunul, mi se intampla ceva bun. iar marea e frumoasa rau, iarna :)

zenobia spunea...

fedaykinn, ştiam eu :)