marți, 5 ianuarie 2010

no need to understand

Pernele sunt mari şi galbene, te cheamă la somn. Ziua asta va fi dimineaţă pînă cînd mă voi trezi eu, cu cerul ăsta senin nici nu'i aşa greu să mă prefac.
Anul a început anapoda,cîte un cer, în cîte o zi, pentru soare, ceaţă şi ploaie. Timid, şi cîţiva fulgi. Mi'am încălcat, după primele minute ale primei zilei, unica promisiune făcută.
treisuteşaizecişicinci de dimineţi buimace, încercănate, obosite, rar vesele, uneori optimiste.
treisuteşaizecişicinci de după'amiezi ignorate, cu trotuare aglomerate, pavaje zgomotoase, alei îmbrăţişate, pseudoreveniri ale sinelui, uneori o bancă verde pe care se vor odihni himerele.
treisuteşaizecişicinci de seri, abrupte sau molcome, rapide sau nuanţate în culori fără nume concret, parfumate sau păstrîndu'si mirosul natural, pregătindu'se, mai devreme sau mai tîrziu pentru gura neagră a celor treisuteşaizecişicinci de nopţi ce vor veni, furîndu'ne, ştampilîndu'ne cu treisuteşaizecişicinci de alte zile ale celeilalte vieţi.
oamenii nu mai ştiu să se bată cu zăpadă. doar crengile copacilor se metamorfozează în braţe cu bulgări, aruncînd în noi tentaţia unui zîmbet. trecem, în viteză, ferindu'ne.

6 comentarii:

Loredana spunea...

iti doresc ca anul sa continue frumos si nu anapoda, sa fie incarcat cu momente minunate de care sa te bucuri din tot sufletul!

zenobia spunea...

Loredana, mulţumesc, asemenea!

lizuca spunea...

nu e adevarat! eu m-am bulgarit! in iasi :D

Anonim spunea...

nu e chiar asa! eu m-am bulgarit! si cei cu care m-am bulgarit s-au bulgarit.. si tu te-ai fi bulgarit daca nu stateai sa te gandesti ca oamenii nu mai stiu sa se bata cu zapada :P

zenobia spunea...

Lizuca, bine ai făcut!:)ai fost tu un braţ de copac:)

zenobia spunea...

Anonim, tot ce se poate, ăsta'i un defect de'al meu:P