miercuri, 18 august 2010

just fire

Când decizi, cumva in niste circumstanţe atenuante, că băiatul necunosocut si sărutat pe muzică tare,poate schimba ceva in păienjenisul ce părea să te acopere pe de-a-ntregul, nu te gândesti prea mult inainte de a face un dus rapid, a te imbraca comod si a iesi pe usă cu părul incă ud; iţi spui că poţi face asta, e simplu, nu e ca si cum nu ţi-ai aduce aminte cum arată sau cum il cheamă, desi nu esti sigură că el a reţinut asta despre tine, nu prea aţi comunicat in fum si dans.
băiatul necunoscut este drăguţ,cu păr lung si ochi cumva misteriosi. te ia de mână si te sărută, ţie iţi vine sa râzi de cât de natural poate părea totul, nu trebuie să stie că e prima oară când faci asa ceva. glumele par să vină natural si nu-ţi vine să crezi că e atât de usor,până usa apartamentului se inchide si el te sărută, din ce in ce mai apăsat, din ce in ce mai profund, ii simţi cercelul din limbă si ignori sentimentul de nesiguranţă ce incepe să-si facă loc. băiatul necunoscut pune de cafea, tu te uiţi pe fereastră si cauţi in camera aproape goală indicii despre el, dar nu-i mare lucru de văzut si nici de vorbit, pe cât se pare.
apropierea fizică lasă distanţe tot mai mici, pare-se că e usor să aluneci de cealaltă parte, cuvintele devin zgomote de fundal si primesc un sonor dat pe mut, miscările prind intensitate, nu stii câţi ani are, ce-i place să mănânce, cât poartă la picior, ce muzică ascultă, dar simţi atingerile fizice, gata parcă să ia foc.
si te opresti, si te intrebi dacă tu ai dat de inţeles că ar fi doar atât, prin atitudinea ta din noaptea aceea, când nu făceai decât să alergi bezmetică după aceleasi intrebări ridate si obosite. te opresti, iei o gură de cafea, o face bună băiatul necunoscut, un pic plictisit de-acum, iţi asezi părul ciufulit si pleci, fără să-l lasi să te conducă, nu a fost nimic spus, ce-ar putea fi acum?
ai vrut să scrii despre acest băiat cu ochi cumva misteriosi despre care el probabil nu bănuieste nimic, si ai vrea ca el să citească in spatele cuvintelor si să stie că nu doar asta ai vrut.

2 comentarii:

verde ursuz spunea...

e intotdeauna usor sa aluneci in orice alta directie.

zenobia spunea...

Verde Ursuz, uneori îmi pare că cel mai greu e să rămâi pe aceeaşi linie.