joi, 18 noiembrie 2010

adaptarea vremii la stare

Se face din ce în ce mai frig,ai observat? Mie îmi pare bine, am să ies afară şi n-am să mă mai simt vinovată pentru starea mea de plictis în timp ce soarele scoate oamenii în pacuri. De-aş fi mers măcar la mare, acolo nu te întreabă nimeni de ce zâmbeşti strâmb, de ce nu vorbeşti mai mult, de ce stai, fără să aştepţi nimic, privind doar întinsul apelor pe care ţi-l imaginezi de-un verde rece, ca de cleştar, şi calm, asemenea unei oglinzi nesfârşite.
Se face din ce în ce mai frig şi mai urât, se estompează galbenul , şi roşiaticul, şi portocaliul, li s-au descusut fire şi ne-au pătruns printre neuroni, iar culorile astea ne-au îmbătat, făcându-ne molatici, semistatici şi permanent obosiţi. Au să se fărâmiţeze frunzele şi au să ajungă pulbere, iar particulele fine vor sfârşi pe talpa pantofilor, apoi în case, de unde îi vor culege tălpile goale, fiind absorbite iar pe dinăuntru, aşa că nu te speria dacă vom dormi în continuare mai mult.
Se face din ce în ce mai frig. Aseară ai visat că cineva ţi-a jupuit pielea şi-a pus-o la uscat, pentru ca apoi să o umple cu pietre şi s-o pună de veghe într-un lan de maci, să nu se extragă prea mult opiu din ei. Iar oasele, le-a adunat pe toate într-un morman şi le-a măcinat rând pe rând, de nu mai ştiai apoi ce-au fost, grâu sau oase, se făcuseră praf alb şi puţin dens, care a rămas locului, cu toată suflarea vânturilor.
Ai deschis ochii, ai derulat prepararea cafelelor apoase,răsfoitul leneş şi inutil al cărţilor gr(o)ase, dezmembrarea gândurilor în cuvinte cu principii amare, pipăitul pielii din ce în ce mai străvezie, se face din ce în ce mai frig,crezi că va ploua azi?

Niciun comentariu: